The project is implemented with the financial support of Operational Programme “Regional Development” 2007-2013,
co-financed by the European Union through the European Regional Development Fund

DIR.BG - София се включва в "Европейския ден без автомобили"

"Европейският ден без автомобили" в рамките на "Европейската седмица на мобилността" ще се състои днес и в София, съобщиха от Столична община.

Затова от 9.00 до 17.00 ч. ще бъде забранено влизането на превозни средства в зоната, ограничена от бул."Княз Александър Дондуков", ул. "11-ти август", ул. "Врабча", бул. "Васил Левски", ул. "Аксаков", ул. "6-ти септември", ул. "Ген. Гурко", ул. "Леге", ул. "Позитано", бул. "Витоша", бул. "Княз Александър Дондуков" с изключение на граничните улици и булеварди.

Столична община и "Център за градска мобилност" ЕАД, които са организаторите на "Европейската седмица на мобилността" канят жителите и гостите на града в зоната без автомобили, в която могат да се разходят с велосипедите си, както и да включат децата си в организираните прояви.

В 11.30 ч. художникът Иван Яхнаджиев ще отвори "ателие на открито", за да предложи помощта си за рисунките на децата, които желаят да се включат в проявата. В 13.00 ч. ще започне детското състезание, организирано от сдружение "365", което е инициатор на ежедневния "Free Sofia Tour".

От 10.30 до 15.30 ч. на пл. "Княз Александър Първи", където ще са проявите, ще има и информационен щанд, в който ще може да се получи информация и материали за обществения транспорт.

Ще бъде представен проектът за интегриран столичен градски транспорт по Оперативна програма "Регионално развитие". Днес ще се движи и информационният ретро-трамвай, в който ще може да се получи информация за градския транспорт, проектите, по които се работи, както и да се послуша музика, изпълнена от ученици от 144 СОУ. Между 11.00 и 13.00 ч. и от 16.00 до 18.00 ч. мотрисата ще се движи между ж.к. "Лозенец", бул. "Христо Ботев" и метростанция "Хан Кубрат" - двупосочно.

Go back